تبلیغات
کفیر نوشابه ای از دل طبیعت


کفیر نوشابه ای از دل طبیعت
 
قالب وبلاگ
نویسندگان
‌كفیر یك نوشیدنی ترش و گازدار و یك فرآورده حاصل از تخمیر شیر است. در حقیقت كفیر یكی از قدیمی‌ترین فرآورده‌های شیر است كه سرمنشاء آن را به سرزمین قفقاز نسبت داده‌اند. مردمان قفقاز به داشتن عمری طولانی شهرت دارند كه یكی از علت‌های آن را مصرف محصولات لبنی بویژه ماست و كفیر می‌دانند.

برای تهیه كفیر، دانه‌های كفیر را به شیر تلقیح می‌كنند. دانه‌های كفیر شامل باكتری‌ها و مخمرهای خاصی هستند كه در واقع مسوول ایجاد طعم ترش و گازدار كفیر هستند. كفیر در درمان بیماری‌های مختلف نقش موثری داشته و در مقایسه با ماست علاوه بر باكتری‌های زنده از ویژگی‌های تغذیه‌ای بیشتری برخوردار است.

برای تهیه كفیر، شیر را بعد از هموژنیزاسیون، پاستوریزه كرده سپس آن را خنك و دانه‌های كفیر را به شیر اضافه و جهت تخمیر آن را به مدت 24‌ساعت در گرمخانه قرار داده تا تخمیر شود. مرحله بعد سرد كردن و سپس صاف كردن به منظور جداسازی دانه‌های كفیر و سپس بسته‌بندی قسمت مایع آن است.
ویژگی‌های تغذیه‌ای و درمانی كفیر


كفیر منبع كامل پروتئین بوده و حاوی تعداد زیادی از اسیدهای آمینه ضروری برای سلامت بدن است. از جمله این اسیدهای آمینه تریپتوفان بوده كه ماده مناسبی برای تمدد سیستم عصبی است. از آنجا كه این محصول موجب جذب و ذخیره كلسیم و منیزیم می‌شود، در نتیجه در تقویت سیستم عصبی موثر است و در افرادی كه از بی‌خوابی و استرس رنج می‌برند می‌تواند آرام‌بخش و كمك‌كننده باشد.

كفیر محصول غنی از آنزیم بوده و حاوی میكروارگانیسم‌های مفیدی است كه به تعادل اكوسیستم داخلی بدن كمك كرده و به علت داشتن مخمرهای مفید باعث كنترل و از بین رفتن مخمرهای پاتوژن در بدن می‌شود.

كفیر به عنوان منبع غنی از ویتامین K ، كلسیم و پتاسیم به شمار می‌رود. لذا در متعادل كردن فشار خون تاثیر بسزایی دارد.

این محصول منبع بسیار مهمی از ویتامین‌های گروه B خصوصا ویتامین 21 B و 1 B می‌باشد. همچنین این محصول به سیستم گوارشی كمك می‌كند تا سایر ویتامین‌های این گروه بیشتر جذب بدن شده و كمك شایان توجهی در شادابی پوست و بالا بردن طول عمر دارد.

كفیر از طریق بهبود هضم لاكتوز و بالا بردن مقاومت بدن نسبت به لاكتوز خصوصا در افرادی كه مبتلا به عدم تحمل لاكتوز هستند، می‌تواند نقش مفید و ارزنده‌ای داشته باشد.

باكتری‌ها و مخمرهای فعال در كفیر نسبت به ماست ارزش تغذیه‌ای بالاتری را فراهم می‌كند كه به عنوان تغذیه تكمیلی برای زنان باردار و شیرده توصیه می‌شود. از آنجایی كه اندازه دلمه كفیر از ماست كوچك‌تر بوده لذا هضم راحت‌تری دارد.

این محصول به بالا بردن سیستم ایمنی بدن كمك می‌كند و قادر خواهد بود در جلوگیری و كمك به درمان بیماری‌هایی از قبیل سرماخوردگی، بیماری‌های عفونی، سرطان و... موثر باشد.


[ شنبه 8 بهمن 1390 ] [ 11:18 ب.ظ ] [ donya maleki ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

آرشیو مطالب
آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بروز رسانی :
بک لینک طراحی سایت